Riool verstopt

5 oktober 2018
 Categorie├źn: Loodgieters, Blog


Riool verstopt

Een van de vervelendste dingen die je kunt meemaken, is een verstopping in het riool. Toiletwater komt omhoog wanneer je de wc doortrekt en water loopt niet meer weg tijdens de douchebeurt. Eerst ga je natuurlijk zelf aan de slag. Waar zit de verstopping? In de badkamer of is de afvoer van de wasmachine verstopt.  Wanneer het water niet meer goed wegloopt in de douche, kunnen er allerlei oorzaken worden aangewezen. Zeepresten en haren zijn meestal de oorzaak. Vooral wanneer mensen met lang haar de douche gebruiken, is er snel een verstopping mogelijk. Vind de verstopping in de keuken plaats dan zijn etensresten en vet vaak de oorzaak. Het toilet kan verstopt raken doordat vrouwen tampons doorspoelen of zelfs maandverband. Ga je zelf de afvoer ontstoppen, kijk dan eerst wat de oorzaak zou kunnen zijn.   

Zelf het riool ontstoppen 

Als je weet wat de oorzaak is van de ontstopping kun je zelf aan de slag voordat je de specialist in riool ontstoppen benadert.  Soda kan helpen om het afvoerputje te reinigen. Meng soda met heet water en gooi dit in de afvoerput. Een versterkend effect bereik je door schoonmaakazijn toe te voegen. 15 Minuten in laten werken en na spoelen met water.  Wanneer dit geen effect heeft kun je het riool ontstoppen proberen met een rubberen ontstopper. Door de zuigkracht kan de verstopping loskomen en in het riool verdwijnen.  Een verstopt toilet is lastig op te lossen. Wanneer je het toch gaat proberen trek dan een rubber handschoen aan en probeer door in het toilet te voelen waar de verstopping zich bevind. Verwijder met je gehandschoende hand de verstopping.  Heb je een verstopping in het sifon van de afvoer? Zet een emmer onder deze afvoerbuis en draai het siffon los. Reinig de afvoerpijpen en draai deze weer vast.   

Riool ontstoppen door de specialist 

Wanneer je alles hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, roep dan de hulp in van een professioneel bedrijf zoals Bosvelt & Zonen. Meestal is de oorzaak door de rioolspecialist snel gevonden en opgelost. Een ontstoppingsbedrijf is te vinden in jouw omgeving en kan snel worden ingezet om met hun nieuwste technieken en materialen je gootsteen, toilet of afvoer te ontstoppen.   

Overlast 

Een verstopte afvoer geeft de nodige overlast en stank. Wanneer het water niet meer wegloopt en het toilet niet kan worden gebruikt heeft dit behoorlijk veel impact op het huishouden. De technische kennis en het juiste gereedschap van een ontstoppingsbedrijf, kan op een adequate manier de kwestie uit de wereld helpen. Er zijn zelfs bedrijven die een spoed-ontstoppingsdienst hebben. In het weekend en zelfs tijdens feestdagen kunnen verstoppingen worden verholpen


Delen