Energie en duurzaamheid: zonnepanelen inbouwen

22 juni 2017
 Categorie├źn: Loodgieters, Blog


Zonnepanelen inbouwen

De energie die we verbruiken, is tegenwoordig vaak een belangrijk onderwerp van een discussie. We hebben het vaak over de kosten. Energie wordt steeds duurder. Daarom zoeken we veel manieren om op de energiekosten te kunnen besparen. De fossiele brandstoffen raken op en het verwerken ervan wordt steeds kostbaarder. Daaraan moeten we dus meebetalen. Daarom wordt er naar alternatieven gezocht om te kunnen besparen op de energiekosten die we allemaal hebben. We zullen een huis toch moeten verwarmen en ook het licht moet kunnen branden. We kunnen minder energie verbruiken, dus kosten besparen, door het goed isoleren van het huis waarin u woont. Er zijn echter nog meer mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor het energieverbruik terug te dringen. Daarbij kunt u denken aan het overstappen naar een andere energieleverancier, maar ook aan het zelf opwekken van de energie. U zou gebruik kunnen maken van een windmolen maar dat is natuurlijk geen haalbare situatie. Er worden tegenwoordig wel steeds meer windmolenparken gebouwd. Zij dienen om huishoudens van elektriciteit te voorzien. Ook wordt er de laatste jaren gebruik gemaakt van aardwarmte. Toch staat dit nog in de kinderschoenen, maar het is een goede mogelijkheid om energie te besparen.

Zonnepanelen in huis
Je ziet op veel woonhuizen en boerderijen dat er zonnepanelen worden geplaatst. Het zijn panelen die in staat zijn om de zonnewarmte om te zetten in elektriciteit. Deze manier van opwekken van energie noemen de duurzame energie. Het is een vorm die we duurzaam kunnen blijven gebruiken. Dat kan niet bij de fossiele brandstoffen. Zij raken uitgeput en zijn binnen enkele tientallen jaren op. 

Door het zelf opwekken van de elektrische energie zal u dat merken in uw portemonnee. U zal door het zelf opwekken minder energie verbruiken of zelfs een overschot hebben. Indien er elektrische energie wordt opgewekt, dat u niet verbruikt, wordt dat terug geleverd aan het net. Dat kunt u zien aan uw meter. Indien u een meter heeft met een teller zal de meter, als u energie aan het net levert, achteruit draaien. Wanneer u een slimme meter heeft dan zal deze twee tellers hebben. Een voor de verbruikte energie en een voor de aan het net geleverde energie. Op de jaarrekening ziet u dan wat u moet betalen of misschien zelfs terugkrijgt. 

Wanneer u zou besluiten om zonnepanelen in het dak te laten bouwen is het verstandig eerst met een installateur in gesprek te gaan. Hij kan berekenen wat voor u de beste optie zal zijn voor het plaatsen van de panelen. Ook het aantal panelen zijn belangrijk voor de hoeveelheid opgewekte energie. De kosten kunt u misschien nog wel voor een deel terugvorderen door het krijgen van subsidie. Er zijn soms van die regels maar daar weet een installateur alles van. Neem bijvoorbeeld contact op met Loodgietersbedrijf Hessel Postma, vakbekwame en ervaren installateurs van zonnepanelen in huis.


Delen