Werkzaamheden bij een rioolontstopping

21 juni 2017
 Categorie├źn: Loodgieters, Blog


Er is niets vervelender dan een verstopping. Het vindt altijd plaats op een tijdstip dat u het niet kunt gebruiken. Of er is een verjaardag of u krijgt visite. Het zal altijd op een moment gebeuren dat u het niet kunt gebruiken. Het kan ook tijdens de nachtelijke uren plaatsvinden. Wanneer uw toilet plotseling niet meer wegloopt, is het een probleem dat direct moet worden verholpen. Dan kunt u de storingsdienst bellen die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Zij zijn dan snel ter plaatse en zullen het probleem direct voor u oplossen. Eerst probeert u natuurlijk of u het zelf kunt verhelpen. Daar zijn verschillende methoden voor. Toch is een rioolontstopping (helaas) vaak niet op te lossen met deze huis-tuin en keuken hulpmiddelen. 


Oplosmiddel

Voor een gootsteen kunt gootsteenontstopper gebruiken. Dat is een middel dat gebruikt kan worden wanneer de gootsteen niet of slecht doorstroomt. Wanneer dat echter niet helpt, kunt u het proberen met een veer die speciaal voor dit soort werkzaamheden geschikt is. Door draaien kunt u hem in de pijp brengen, maar als dat nog niet helpt dan zal u toch echt een specialist moeten laten komen.


De plopper

Deze kan goed worden gebruikt wanneer er een gootsteen verstopt zit of het water moeilijk wegloopt. Het is een rubberen zuignap aan een steel. Door hem op de afvoer te plaatsen en in te drukken zal hij in de leiding een onderdruk geven. Hierdoor komt een verstopping vaak los.


Chemische ontstoppers 

Ook kunt nog aan het werk gaan met chemische ontstoppers. Kijk hierbij uit voor het spatten door de reactie. Lees goed hoe het gebruikt moet worden en houdt u aan de voorschriften. Er zijn er namelijk die speciaal geschikt zijn voor een rioolontstopping gebruikt kunnen worden.


De loodgieter

Wanneer u zelf alles geprobeerd heeft om de verstopping te verhelpen, maar het lukt niet dan is het tijd om een loodgieter te laten komen. Een loodgieter weet precies wat hij moet doen om de verstopping te verhelpen. Een rioolverstopping is lastig omdat het vaak niet vlak bij de woning is. De verstopping kan ook in de afvoer van de straat zitten. Om dit te achterhalen heb je speciaal gereedschap nodig. Een loodgieter die een rioolverstopping moet verhelpen doet dat vaak met een hogedruk. De loodgieter zal daarvoor eerst een gat graven om bij de juiste leiding te komen. Vervolgens boren ze een gat in de buis waar de verstopping inzit. Ze voeren daar een slang met blaaskop in en voeren dan de druk op. Wanneer ze merken dat de verstopping is verholpen wordt de slang met de blaaskop uit de buis gehaald. Het gat, dat in de buisgemaakt was gemaakt, wordt weer afgedicht. Het is belangrijk dat u vooraf weet wat ongeveer de kosten zijn. Wanneer er met een camera in de leiding moet worden gegaan, om te kijken waar de verstopping zit, zijn er meerkosten. Een exact bedrag is vaak moeilijk vooraf te geven, omdat men niet weet wat er allemaal aan de hand is. Wat het probleem van de rioolverstopping ook is het moet snel worden opgelost.
Kijk voor een vakbekwame loodgieter op Henri Bosch Rioolontstopping.


Delen